VISIONWORKS BLOGT

Self Service BI en Agile beheer

Self Service BI doet denken aan een restaurant formule waar een ieder kan kiezen wat hem of haar het beste past.

  • Maarten Brieffies
  • 11 april 2014

Druk bezochte klantsessie

Afgelopen dinsdag was de tweede klantsessie van VisionWorks; ons tweede cadeautje naar de markt in het kader van ons 10-jarig bestaan!

Wederom was het een groot succes! De sessie was ditmaal drukker dan de vorige. Het geeft aan dat het Open Huis begint te leven in de markt. Het is een plek waar ruimte is voor het delen van kennis en ervaring over BI. Dit was ook goed te merken aan de vele vragen tijdens de sessie en de vele gesprekken tijdens de borrel aan het einde.

Self Service BI is gewenst

Het onderwerp “Self Service BI” doet denken aan een restaurantformule waar een ieder kan kiezen wat hem of haar het beste past. Dit klinkt eenvoudig; maar is het ook zo?

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons leven en iedereen wordt er ook steeds behendiger mee. Gebruikers zijn tegenwoordig prima in staat te voorzien in hun eigen rapportagebehoeften. Frank de Ruiter gaf aan dat het haast onvermijdelijk is voor organisaties hierin mee te gaan. Wel stelt het eisen aan de inrichting van de informatievoorziening, de governance, de organisatie en de beschikbare technologie.

Agile laat beheer mee bewegen

Deze beweging vanuit de business staat wel haaks op het traditionele beheer. Maar hier is mee om te gaan door mee te bewegen. Agile is een methodiek die de afstand tussen deze twee werelden kan overbruggen.

Self Service BI is dus prima mogelijk, misschien wel onvermijdelijk, maar vraagt wel om het maken van een duidelijke keuze!

    

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe BI zich de komende jaren gaat ontwikkelen, of wilt u zich inschrijven voor de 8 kennissessies die nog gaan komen? Kijk dan hier!