VISIONWORKS BLOGT

Next steps in BI

Onze eerste en succesvolle klantsessie van 2014

  • Erwin Pilon
  • 13 maart 2014

De eerste Open Huis sessie bij VisionWorks op 11 maart is een groot succes geworden. Er was veel belangstelling van onze klanten en relatie en bijzonder boeiende presentaties van Rolien Breeuwer en Martijn ten Napel.

VisionWorks bestaat 10 jaar

VisionWorks organiseert deze Open Huis sessies vanwege het tienjarig bestaan van VisionWorks. In 2004 is VisionWorks gevormd uit een aantal BI-clubs binnen Ordina en is daarmee een van de grootste BI-organisaties in Nederland. Met 10 gratis kennissessie geeft VisionWorks een cadeau vanwege dit tienjarig bestaan.

BI verandert in rap tempo

In de eerste kennissessie gaf Rolien Breeuwer een inkijkje in wat er allemaal gebeurt en staat te gebeuren op het vakgebied business intelligence (BI). De BI-wereld die al ruim 10 jaar niet heel wezenlijk is veranderd staat aan de vooravond van een doorbraak.  De enorme toename van data, de enorme sprong in technologie en de andere manieren waarom mensen met informatie omgaan maken dat BI-wereld radicaal gaat veranderen.

Ordina associate Martijn ten Napel (Free Frogs) ging daarna in op hoe deze snel veranderende BI-realiteit zich vertaalt naar nieuwe architecturen en dat oude dogma’s (bijvoorbeeld: 1 versie van de waarheid) moeten worden losgelaten.

                                    

De bezoekers van deze Open Huis sessie konden bij de borrel nog uitgebreid napraten over wat de veranderingen in BI voor hen gaan betekenen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe BI zich de komende jaren gaat ontwikkelen, of wilt u zich inschrijven voor de 9 kennissessies die nog gaan komen? Neem contact op met VisionWorks!

 

Over de auteur:

Erwin Pilon

Erwin is een ervaren management consultant met uitgebreide ervaring met de besturingsvraagstukken van organisaties. Zijn belangstelling gaat met name uit naar Management dashboards, KPI’s, performance management, en de toepassingsmogelijkheden van big data.