Frank Velthuis Business Intelligence Consultant +31(0)654686889

Agile beheer

Snel resultaat

Sinds de dagen van de zogeheten watervalsoftwareontwikkeling hebben IT-organisaties met Agile-methoden zoals Scrum al veel gewonnen aan snelheid en flexibiliteit. Gebruikers sturen voortdurend op de door henzelf gewenste functionaliteit en zien die snel terug in productierijpe projectresultaten. Hoe zorgt u er echter vervolgens voor dat die gebruikers ook snel kunnen beschikken over die in productie genomen functionaliteit? Agile beheer is het antwoord om projectresultaten snel in productie te nemen en tegelijkertijd de impact en frequentie van incidenten te beperken.

Concept

Agile Beheer houdt in dat IT-ontwikkelprojecten en IT-beheer geïntegreerd en geautomatiseerd samenwerken. Met Agile-principes wordt software opgeleverd met een hoge kwaliteit die meteen voldoet aan de beheernormen.

 

Deze wordt vervolgens zonder veel overhead in kleine releases gecontroleerd in productie genomen (nieuwe en onderhoudreleases door elkaar) met een minimum aan incidenten.

Aanpak

  • Agile beheermodel vergelijkbaar met Scrum
  • Beheerders zijn onderdeel van ontwikkelteams: kennisoverdracht en toepassen van beheernormen vanaf dag 1
  • Aandacht voor kwaliteit: pair programming, automated testing en production-like testomgevingen verkleinen de foutkans
  • Monitoren van prestaties in productie: bevindingen van betatest-gebruikers direct oplossen
  • Automated testen en frequent opleveren zorgen voor een hoge throughput

Resultaat

VisionWorks levert advies en zorgt voor begeleiding bij de implementatie van Agile Beheer en bijhorende organisatiestructuren. Daarnaast helpen we bij het optimaliseren van de test- en ontwikkeltooling.

 

Eventueel initiëren we ook de selectie- en implementatietrajecten voor nieuwe tooling. Verder trainen en coachen we uw medewerkers en kunnen we uw teams tijdelijk versterken met ervaren VisionWorks-professionals.

Agile beheer Contact Neem contact op met Frank Velthuis