Sjoerd Evers Senior Consultant +31(0)653467825

Schiphol

Management informatie
uit Maximo Asset Management

Amsterdam Airport Schiphol is een van de grootste luchthavens van Europa en wil de beste Europese luchthaven zijn voor alle betrokkenen en belanghebbenden. Tevens wil Schiphol soepele processen en goede faciliteiten bieden en reizigers zoveel als in haar vermogen ligt verzekeren van een prettige reis.

Schiphol Contact Neem contact op met Sjoerd Evers

Klantvraag

Schiphol heeft nieuwbouw, beheer en onderhoud van bedrijfsmiddelen uitbesteed aan diverse maincontractors.  De afdeling assetmanagement van Schiphol heeft behoefte aan managementinformatie om verantwoording af te leggen over en sturing te geven aan de afspraken die zij met deze maincontractors heeft gemaakt. Daarnaast is er behoefte  aan centraal beschikbare informatie over de configuratie van de bedrijfsmiddelen. Deze informatie is nu beperkt of gefragmenteerd beschikbaar. Schiphol heeft Ordina VisionWorks gevraagd om de benodigde informatie in kaart te brengen en deze beschikbaar te maken.

Oplossing

Ordina VisionWorks heeft samen met Schiphol de informatieanalyse uitgevoerd. Vervolgens ontwikkelde Ordina VisionWorks een datawarehouse en een rapportagelaag met diverse dashboards en detailrapportages. Tevens heeft Ordina VisionWorks Schiphol bijgestaan vanuit een beheerrol.

Resultaat

De beschikbare informatie geeft Schiphol inzicht in het naleven van de afspraken met de maincontractors. Schiphol draagt haar eigen visie uit door deze informatie (beperkt) toegankelijk te stellen voor de maincontractors, waardoor zij zelf hun prestaties kunnen inzien en verantwoorden naar Schiphol. Tevens is een volledig beeld per bedrijfsmiddel met de daarbij behorende configuratie centraal beschikbaar. Daardoor is het inzicht van Schiphol in de kwaliteit van ingekochte bedrijfsmiddelen sterk toegenomen.