Maarten Havik BI Consultant +31(0)653299559

Maarten Havik

Innoveren

Als lid van ons innovatieteam heb ik een bijdrage geleverd aan het opzetten van het Big Data-platform, Big Arena, een initiatief tot samenwerking met zeven innovatieve bedrijven op het gebied van big data.

Maarten Havik Contact Neem contact op met Maarten Havik

We zijn begonnen met het in kaart brengen van mogelijke partners voor ons platform. Een hele bijzondere ervaring, ik heb veel kleine innovatieve partijen gesproken. Vaak sprak ik de initiatiefnemers van deze partijen. De gedrevenheid en het enthousiasme van die mensen werkte aanstekelijk.

Ondertussen heb ik me ook beziggehouden met het opzetten van de proeftuinomgeving voor big data.  Ik heb kennisgemaakt met nieuwe en innovatieve software als Tableau en Hadoop. De zoektocht naar de aansluiting tussen beide programma’s was even leerzaam als leuk. Ook ben ik meteen dieper de programmatuur ingedoken om mijn kennis van de functionaliteit van deze tooling te doorgronden. Tableau blijkt enorm goed in datavisualisatie, levert snel en makkelijk analyses van datasets op en heeft een uitgebreide geografische functionaliteit.

Inmiddels begeef ik me in de wereld van de data-analyse. Mijn focus ligt nu op het doorgronden van de statistische programmeertaal ‘R’. Volgens velen is de tijd eindelijk rijp voor het commercieel succesvol kunnen inzetten van machine learning en voorspellende modellen. Dit is geen eenvoudige taak. Ik word daarmee geholpen door onze expert op het gebied van data-analyse.

Kortom, het is gaaf om samen met collega's te werken in de frontlinie van onze dienstverlening.